"Hét voetbaltoernooi voor jeugd met een beperking t/m 12 jaar"

3 maart 2019

Terug

Ook autivoetballers debuteren

Het aantal deelnemers aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de geboren en getogen Katwijker met een groot Feyenoord-hart loopt daardoor op richting de honderd deelnemers. Vooral in Den Haag is het besluit met gejuich ontvangen, waardoor PSGVogels (foto) met maar liefst elf autisten op zondag 3 maart naar de WION-hal in Rotterdam komen.  

 

Ook het Rotterdamse NOCKralingen heeft een autistenelftal, die door bemiddeling van Pim Blokland direct met vijf kinderen aansloot voor deelname aan de Dirk Kuyt Cup.  Op de tweede Dirk Kuyt Cup spelen geen teams, maar individuele kinderen met een beperking de kans om pole-soccer (het ouderwetse paaltjes voetbal) te spelen. Na de Leontien van Moorsel Ride, Deborah Gravenstijn Classic en 100 jaar Rie Mastenbroek is de Dirk Kuyt Cup het vierde van in totaal negentien evenementen van Rotterdamse Sporticonen in 2019.

 

De teller staat voor dit jaar inmiddels op 880 gratis deelnemers. Gratis aanmelden voor de Dirk Kuyt Cup kan nog tot vrijdag 1 maart via www.dirkkuytcup.nl